Verzekeraars
 

Het is verplicht voor iedere Nederlander van achttien jaar en ouder om een basis ziektekostenverzekering af te sluiten. Voor zorg die niet gedekt is in de basis ziektekostenverzekering kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie maar zijn meeverzekerd bij één van de ouders.

De inhoud van het basispakket is door de overheid wettelijk vastgesteld en voor iedereen hetzelfde. In het polisoverzicht van uw zorgverzekeraar vindt u een compleet overzicht van de vergoedingen in het basispakket en de voorwaarden die daarbij kunnen gelden. De hoogte van de premie verschilt per zorgverzekeraar. Daarnaast heeft iedere Nederlander boven de achtien jaar een eigen risico, per jaar kan dit bedrag wijzigen. Meer informatie over het eigen risico vindt u hier.

Elke zorgverzekeraar maakt met een aantal zorgverleners afspraken over de kwaliteit, prijs en service van de te verlenen zorg. Wijkgezondheidscentrum Lunetten heeft deze afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Achmea. Deze afspraken worden altijd overgenomen door andere zorgverzekeraars. Het maakt voor u als patiënt van Wijkgezondheidscentrum Lunetten dus niet uit bij welke zorgverzekeraar u bent aangesloten.

Omdat elke zorgverzekeraar zijn eigen polisvoorwaarden heeft hebben wij hier een aantal zorgverzekeraars voor u op een rijtje gezet: 

Achmea
VGZ
Univé
CZ
Menzis
Anderzorg
FBTO

Een overzicht van alle zorgverzekeraars vindt u op de site www.kiesbeter.nl ook kunt u hier zorgverzekeraars met elkaar vergelijken.