coronavirus

 

In ons centrum houden we ons aan de landelijke richtlijnen. Het beleid is om zoveel mogelijk thuis te blijven. We proberen u zoveel mogelijk op afstand te helpen. Dit doen we met telefonische adviezen of beeldbellen. Alleen patienten die urgente zorg nodig hebben, worden door de huisarts gezien. Zij het met een aantal maatregelen voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Om dit te kunnen garanderen willen we zo min mogelijk patiënten tegelijk in het gezondheidscentrum. 

Wij vragen u dringend om NIET naar de balie te komen voor het maken van afspraken of voor het herhalen van recepten. 

Vanaf dinsdag 19 mei zal er in de ingang van het gezondheidscentrum een digitalale ontsmettingszuil staan.  Hier vragen wij u uw handen te ontsmetten, op het geintegreerde beeldscherm kunt u zien of u door mag lopen of dat u gevraagd wordt even buiten te wachten omdat het maximale aantal bezoekers binnen is.

Als u een medische vraag heeft, dan kunt u bellen (030-2884084) met de centrumassistente (kom niet langs). De asisstente maakt met u een afspraak om langs te komen, geeft u advies of maakt een afspraak voor een consult op afstand (telefonisch of beeldbellen). 

Voor patienten met luchtwegklachten die kunnen wijzen op een Corona-besmetting is er een apart spreekuur ingericht. Uw huisarts kan hier een afspraak voor u regelen.  Dit spreekuur is aan de Noteboomlaan 137, dit is tegenover de Huisartsenpost Utrecht. 

Heeft u klachten en wil u getest worden op Corona, dan kunt u bellen met het speciale nummer van de GGD 0800-1202.

 

Verdere maatregelen in het gezondheidscentrum aan de Oeral.

Er zijn met pijlen looproutes uitgezet op de grond. Volg deze als u een afspraak hebt.

  • Rood voor de Apotheek
  • Geel voor de huisartsen en praktijkondersteuners
  • Blauw voor de fysiotherapie, dietist, logopedie, psycholoog, oefentherapeut

 

Daarnaast willen wij  het aantal bezoekers in de wachtkamer beperkt houden.

  • Bij de Apotheek maximaal 3 wachtenden in de wachtkamer
  • Bij de Huisarts maximaal 6 wachtenden in de wachtkamer

 

De Apotheek is open van 8.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 17.30 uur.

Voor herhaalrecepten kunt u gebruik maken van het telefonisch keuze menu (Optie 2), via uw account in het patientenportaal of telefonisch bij de assistente. Komt u liever niet naar het centrum om uw doosjes in te leveren.

 

De Huisarts is open van 8.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 17.00 uur.

Voor het ophalen van verwijsbrieven, belt u eerst met de assistente. We overleggen met u hoe deze deze (digitaal) naar u opgestuurd wordt.

Het is nog niet mogelijk om online afspraken te maken.

Herhaalmedicatie digitaal aanvragen en een e-consult kan wel.

Wilt u een vraag stellen aan de huisarts dan kan dat ook via e-consult, maak hiervoor gebruik van het patientenportaal. Heeft u nog geen account, maak het aan! 

 

De fysiotherapie is open op afspraak.

Alle groepstrainingen zijn afgelast tot nader te bepalen datum.

Naast een afspraak op locatie blijft het ook mogelijk om een  telefonische afspraak of online videoconsult met uw fysiotherapeut in te plannen. Dit kan telefonisch via 030-2888573 of u kunt een mail sturen naar fysiotherapie@gezondsgu.nl. Kijk voor verdere informatie op de site van de fysiotherapie.​​​​​​

 

Ook alle andere zorgverleners in het centrum zijn weer gestart. neem telefonisch contact met hen op om een afspraak te maken.

Alleen het prikpunt van het Saltro is nog niet aanwezig in het centrum. Waar u wel terecht kunt voor bloedprikken, kijk op de website van het Saltro, www.saltro.nl.

Wij vragen uw begrip en medewerking voor de genomen maatregelen.

Heeft u vragen over het Coronavirus?

Meldt u aan voor de OLVG Corona app, https://www.olvg.nl/de-corona-check.  Deze geeft u snel advies over uw gezondheid en het Corna virus.
Voor betrouwbare medische adviezen verwijzen wij u naar thuisarts www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus en de site van het RIVM https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus