Urine onderzoek
 

Wanneer u een urineweginfectie/blaasontsteking vermoedt, kan de assistente de urine controleren. U kunt de urine inleveren bij de balie, iedere werkdag tussen 08:00 en 10:00 uur. Het advies is om na 14:00 uur te bellen voor de uitslag met één van de centrumassistentes. Indien nodig, schrijft de huisarts een recept uit voor een antibiotica kuur. Deze kunt u direct ophalen bij uw apotheek.

Het is belangrijk dat u de eerste urine van de dag opvangt. Wast u zich voordat u de urine opvangt en probeer eerst een klein beetje in het toilet te plassen. Vervolgens vangt u een beetje urine op en de rest plast u uit in het toilet. Dit noemen we een "gewassen midstream". Bewaar de urine in een schoon en goed te sluiten potje. Zet de urine in de koelkast, totdat u het naar de centrumassistente brengt.

Wilt u een zwangerschapstest, ook dan is uw ochtendurine nodig. De kosten van deze test zijn € 10,00. U dient dit contant of per pin te betalen. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de test niet.