Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. U kunt zich niet laten testen zonder klachten die passen bij corona. Zo blijven de testen beschikbaar voor iedereen die dat echt nodig heeft.

Afspraak maken corona test

U kunt op 2 manieren een afspraak maken: 

  • Bel voor een afspraak met 0800-1202 

0800-1202 is elke dag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

  • Maak online een afspraak 

U logt voor het online maken van een afspraak in met uw DigiD

Maak online een afspraak voor een Coronatest »

Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

  • Persoonlijke urgentie

Wanneer iemand meldt dat de GGD hem of haar niet kan testen (te lang wachten, te ver weg, niet bereikbaar), maar wel snel getest wil worden (er is bijvoorbeeld een niet-medische reden voor urgentie), dan kan op eigen kosten een test  afgenomen wordenbij een commerciĆ«le organisatie.
Een test bij bijvoorbeeld saltrodirectlab (kosten € 89). Dit kan ook in de avond (op de Beneluxlaan) maar voorlopig nog niet in het weekend. De uitslag is daags erop te zien via het Saltro. Er zijn ook andere commerciĆ«le aanbieders, zoals www.hethuisartslab.

 

Informatie over het coronavirus

Lees alle informatie van de overheid over het coronavirus of bel voor meer informatie over corona naar 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.